May 13, 2015

Κυκλοφορία προσωπικής συλλογής "Η απόρριψη"




Έχω τη χαρά ν΄ανακοινώσω ότι από την περασμένη εβδομάδα κυκλοφορεί συλλογή μου με διηγήματα με τίτλο «Η Απόρριψη». Τα διηγήματα συμπεριλαμβάνονται στο παρόν blog – πλην δυο, ένα εκ των οποίων είναι ανέκδοτο, το ομώνυμο της συλλογής,  κι ένα ακόμη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα http://www.bonsaistories.gr/, το «Χωρίς Φόβο».

Υπάρχουν – ελάχιστα - διηγήματα που γράφτηκαν κατά τη χρυσή εποχή των blogs. Τα περισσότερα είναι μεταγενέστερα, αντικατοπτρίζουν αλλαγή ζωής και ματιάς και συμπέφτουν χρονικά με την παρακμή των blogs και τη μετάβαση των αυτοεκδιδόμενων ηλεκτρονικά συγγραφέων στο facebook, με όλα τα θετικά ή αρνητικά παρελκόμενα. Το εγχείρημα αυτό φιλοδοξεί, πέρα από το να γνωστοποιήσει το έργο μου στους λάτρεις του εντύπου, να προωθήσει την αυτοδιάθεση: τη δυνατότητα που έχουν οι συγγραφείς, ανεξαρτήτως από τις κλασσικές εκδόσεις μέσω εκδοτικών οίκων, να πραγματοποιούν τα όνειρά τους με αξιοπρέπεια και να κάνουν τη φωνή τους ν΄ακουστεί.

Πρόκειται λοιπόν για αυτοέκδοση. Σημαντικό οικονομικό βοήθημα είχα από φίλους και γνωστούς, ιδιώτες, κάποιους απολύτως άσχετους με το χώρο. Το εγχείρημα έχουν ήδη αγκαλιάσει φίλοι, άνθρωποι που ήξερα στο παρελθόν και τους οποίους είχαμε να βρεθούμε χρόνια, που βρεθήκαμε μέσω του facebook, και, φυσικά, συμπορευτές bloggers. Νιώθω τυχερή. Νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια γιορτή αγάπης κι εμπιστοσύνης.

Το βιβλίο παρήγαγαν οι Γραφικές Τέχνες ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ που κάποιοι θα γνωρίζουν από τις εκδόσεις ΚΙΧΛΗ κι ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ, μεταξύ άλλων. Η κα Αννα Κατσουλάκη έδωσε μια μοντέρνα, αφαιρετική όψη στο βιβλίο που ήδη αγαπήθηκε και η κα Νέλλη Ιωάννου έκανε την ηλεκτρονική επεξεργασία. Τις ευχαριστώ ιδιαίτερα μαζί με τον κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, υπεύθυνο της εταιρίας.

Το βιβλίο διατίθεται στα εξής φυσικά βιβλιοπωλεία:


στο «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο», Θεμιστοκλέους 37, 106 83 Αθήνα, Τηλ: 210 3802644

και

στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ, με Καταστήματα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη,

Επίσης στα κάτωθι e-bookshops:

http://www.psarasbooks.gr/
http://www.bibliohora.gr



και η κατάσταση με τα σημεία διάθεσης συνεχώς θα εμπλουτίζεται.



No comments: